На Чернігівщині під час російського обстрілу колони цивільних поранили журналіста

На Чернігівщині під час російського обстрілу колони цивільних поранили журналіста

Укрінформ
Фронтовий журналіст Андрій Цаплієнко отримав поранення під час обстрілу російськими військами колони цивільного населення у Чернігівській області.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє 1+1 media.

Так, увечері 25 березня російські військові обстріляли колону із цивільним населенням у Чернігівській області.

В обстріляній колоні перебували іноземні журналісти з англомовного каналу TRT World (Туреччина) та спеціальний кореспондент ТСН (1+1), заслужений журналіст України Андрій Цаплієнко. Вони виконували редакційне завдання, фіксуючи проведення гуманітарного коридору для евакуації мирних жителів у безпечну зону.

"Це сталося сьогодні, 25 березня, близько 16:50 під час обстрілу гуманітарного коридору до Чернігова. Там перебувало багато цивільних людей та автомобілів, які чекали на дозвіл, аби переправитися до Чернігова або забрати своїх рідних звідти", - зазначив Цаплієнко.

За його словами, обстріл почався через 15 хвилин після того, як безпілотник зафіксував скупчення людей.

Спочатку росіяни стріляти зі "Смерчу", потім з артилерії калібром 122 мм, далі підключився міномет, а на фінальному етапі - танк. Тривав обстріл щонайменше 1,5 години.

Знімальна група каналу TRT World була поруч із Цаплієнком. "Попри те, що колеги - досвідчені військові журналісти, вони були шоковані, адже вперше опинилися під таким потужним артилерійським обстрілом. Так само, як шоковані жорстокістю російських військових у ставленні до мирного населення", - додав він.

"Зараз я знаходжуся під крапильницею в надійних руках. Лікарі сказали, що рана на 5 балів. Це означає, що все буде нормально і мені дуже пощастило", - поінформував Цаплієнко.

Як повідомляв Укрінформ, за даними Генерального штабу ЗСУ, на Сіверському напрямку ворожі війська продовжують утримувати раніше захоплені рубежі, намагаються наростити угруповання та блокувати Чернігів. Не припиняють обстріли інфраструктури міста. Триває повітряна розвідка із застосуванням безпілотників. З метою зниження спротиву з боку цивільного населення противник здійснив поширення листівок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-