У визволеному Тростянці великі руйнування, лікарня замінована

У визволеному Тростянці великі руйнування, лікарня замінована

Укрінформ
У визволеному напередодні Тростянці Сумської області великі руйнування, лікарню заміновано.

Про це повідомив журналістам перший заступник голови ОВА Тарас Савченко, який побував у місті з гуманітарною колоною, передає Укрінформ.

"Ми побачили величезні руйнування. Ми побачили десятки одиниць спаленої техніки, як цивільної, так і військової. Повна відсутність будь-яких комунікацій, у тому числі зв'язку, світла, води... Ситуація жахлива. В останні дні була під обстрілом лікарня, вона замінована", - сказав посадовець.

Він додав, що на території лікарні нині працюють фахівці, військові.

Савченко поінформував, що за дорученням голови ОВА Дмитра Живицького була сформована і направлена у Тростянець колона з гуманітарним вантажем. Це переважно продукти, дитяче харчування, товари для маленьких дітей, засоби гігієни, медикаменти першої необхідності.

До колони приєдналися також два автомобілі швидкої допомоги. За словами Савченка, двох поранених із Тростянця вже евакуйовано до Сум.

Посадовець також зазначив, що точних даних про кількість поранених немає, оскільки з містом відсутній зв'язок.

"Достеменно відомо, що окремих поранених вивозили на Полтавщину... Деякі поранені перебувають безпосередньо ... удома або у родичів. ДСНС поставлено завдання завтра (у неділю, 27 березня - ред.) у першій половині дня з'ясовувати конкретні адреси людей, які поранені та потребують допомоги. Завтра будуть чергові гуманітарні вантажі, у тому числі будуть направлятись туди додаткові карети "швидкої допомоги", і таким чином ми будемо евакуйовувати поранених у Суми, а також в Охтирку і найближчі населені пункти, де їм можуть надати кваліфіковану допомогу", - сказав перший заступник голови ОВА.

Як повідомлялося, 26 березня силами 93 бригади "Холодний Яр" місто Тростянець, що на Сумщині, звільнене від російських загарбників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-