Повітряні сили за добу знищили ворожий літак, 12 безпілотників і п’ять ракет

Повітряні сили за добу знищили ворожий літак, 12 безпілотників і п’ять ракет

Укрінформ
Повітряні сили Збройних сил України минулої доби збили російський літак, 12 безпілотників і п’ять крилатих ракет.

Про це командування ПС ЗСУ повідомляє у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Як зазначається, збито всього один літак через те, що ворог суттєво знизив авіаційну активність у повітряному просторі України та завдає масованих ракетних ударів.

"Натомість для проведення повітряної розвідки та дорозвідки об’єктів, по яких були завдані удари ракет, окупанти активно використовують безпілотні літальні апарати різних типів, від оперативно-тактичного рівня - до квадрокоптерів, які дедалі більше знищуюся українською ППО", - зауважили в ПС ЗСУ.

Зазначається, що протягом доби Повітряні сили знищили щонайменше 12 БпЛА різних типів, дві крилаті ракети.

«Є гарні новини і від Десантно-штурмових військ. Сьогодні воїни однієї з бригад ДШВ із переносних ракетних комплексів збили три крилаті ракети, що несли смерть українцям», - ідеться в повідомленні.

У Командуванні Повітряних сил ЗСУ також зауважують, що другий день поспіль російські загарбники вдаються до повітряного терору - по мирних українських містах випускають десятки крилатих та балістичних ракет. Пуски здійснюються з моря, суходолу та повітря з-за меж території України.

«Шість таких ракет російські окупанти сьогодні випустили по Львову, влучивши у базу зберігання пального та по території бронетанкового заводу. Втім, зрозуміло, чому саме Львів став нині мішенню путіна. Це промовистий політичний ляпас президенту США, який саме в той час перебував за якісь 10 хвилин польоту ракет окупантів від атакованого Львова», - переконані у ПС ЗСУ.

У командуванні вважають, що «після такого вчинку кремлівського фюрера саме час прийняти рішення і передати Україні сучасні зенітні ракетні комплекси західного виробництва, а також літаки F-15, F-16, або ж F-18, щоб українські захисники неба нарівні билися із переважаючими силами противника».

Як повідомляв Укрінформ, 26 березня війська рф завдали ракетних ударів по нафтобазі і оборонному заводу у Львові, пошкодивши також навколишні будівлі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-