Очільник поліції Київщини пояснив, як «осліпити» ворожий танк

Очільник поліції Київщини пояснив, як «осліпити» ворожий танк

Інфографіка
Укрінформ
Начальник поліції Київської області Андрій Нєбитов оприлюднив низку порад, зокрема, щодо того, як «осліпити» ворожий танк.

Як передає Укрінформ, про це він поінформував у Фейсбуці.

«(Це – ред.) прості та ефективні засоби враження бронетехніки у міському бою. Як «осліпити» танк та пробити броню? «Коктейлі Молотова» та інші методи ближнього бою з танком», - написав він.

Правоохоронець також опублікував інфографіку, на якій відповідно до наданих порад розміщені відповідні зображення. У ній, серед іншого, зазначається, що для проникнення у місто нападник повинен мати танки.

«Нападнику потрібні танки, піхота, інженери, артилерія тощо. Але танки їм потрібні найбільше. Захисник повинен віддавати перевагу знищенню танків», - уточнюється у повідомленні.

Зазначається, що танки не можуть високо підняти або опустити свою гармату. «Плануйте свою атаку з місця, де танк не зможе здійснити у вас постріл», - йдеться у повідомленні.

Щодо слабких місць танків, уточнюється, що найуразливіше місце на будь-якому танку – це верх, де броня (сталь), найтонша, тому вони бояться Javelin та іншої протитанкової зброї, що спочатку злітає догори, а потім опускається на танк.

«Якщо у захисника є реактивні гранати, які не можуть пробити товсту броню, або протитанкові ручні гранати, найкраще перебувати на високих поверхах будівлі та кидати їх з гори на танк», - зазначається у повідомленні.

У поліції Київщини також радять захисникам «засліпити» танк.

«Захисники, можливо, не зможуть знищити танк, але вони можуть зробити так, щоб він не працював або працював неналежним чином. Один із способів зробити це – «засліпити» танк, щоб усі солдати усередині танку повинні (були – ред.) вилізти з машини або використовувати тільки основну гармату», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що це можливо зробити, стріляючи по блоку обзору.

«Зліва вгорі – блок огляду командира танка. Верхній правий додатковий оглядовий пристрій заряджання і передній нижній під головною гарматою – блок огляду водія. Стріляйте або кидайте речі туди, щоб закрити огляд», - уточнюється у повідомленні.

Щодо ближнього бою з танком, Нєбитов зазначив, що у крайньому разі, для нападу на танк можна використовувати коктейлі Молотова. Уточнюється, що для досягнення кращого результату необхідно робити залп з декількох позицій (з обох сторін вулиці), що збільшить шанси.

«Киньте «Молотова» у задню частину резервуара, де розташовані решітка двигуна та повітряні отвори, або у блоки огляду. Останнім варіантом можна спробувати засунути сталеві прути та інші предмети у задню зірочку гусениць танка, намагаючись скинути її (гусениці танка будуть виведені з ладу, якщо сюди потрапить важкий металічний предмет – рейка, шпала, обрізок труби – ред.)»,- йдеться у повідомленні.

Окремо в інфографіці уточнюється, що для того, щоб «осліпити» танк, потрібно вразити коктейлем Молотова його оптичні прилади та оглядову щілину.

«Щоб горюча суміш прилипала до оптичних приладів і плавила їх, до коктейлю Молотова потрібно додавати гудрон (близько 10-20 мілілітрів на 0,5 літрову пляшку). Працюючий двигун всмоктує повітря і швидко засмокче у себе коктейль Молотова. Для враження двигуна необхідно потрапити у вентиляційні решітки ззаду від башти. Для цього метальнику потрібно знаходитися збоку або ззаду від танка, що можливо тільки в умовах міської герильї», - уточнюється у повідомленні.

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок широкомасштабного вторгнення в Україну.

Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-