На багатьох напрямках ЗСУ переходять в успішний наступ - Міноборони

На багатьох напрямках ЗСУ переходять в успішний наступ - Міноборони

Укрінформ
Українська армія не лише обороняється, на багатьох напрямках Збройні Сили України переходять в успішний наступ і відкидають противника.

Про це сказав речник Міністерства оборони України Олександр Мотузяник на брифінгу щодо оперативної ситуації на фронті, повідомляє Укрінформ.

“Стосовно можливого оточення Києва, знову ж таки - я не хотів би розкривати деталей всіх спеціальних заходів і операцій, які проводять Збройні Сили України. Але можу наголосити на тому, що українська армія не лише обороняється. На дуже багатьох напрямках і в багатьох операційних зонах Збройні Сили України переходять в успішний наступ і відкидають противника”, - сказав Мотузяник.

За його словами, ворог під час воєнних дій, внаслідок проваленого наступу на більшості напрямків намагається утримувати ті рубежі, які наразі вони тимчасово захопили.

Зокрема, відзначив речник, противник стикається з величезними проблемами логістичного забезпечення.

“Ми маємо непоодинокі випадки, коли російські вояки кидають техніку, в якій просто закінчилося пальне. А також маємо приклади, коли російські військовослужбовці масово здаються в полон. У нас є підтверджені випадки, коли, саботуючи накази російського командування, військовослужбовці збройних сил росії намагаються хаотично, неприцільно вистрілити в бік наших населених пунктів увесь боєкомплект, аби поставити своє керівництво перед фактом: мовляв, “у нас немає зброї, у нас немає пального, будь ласка, нас звідси забирайте”. Такі випадки також у нас підтверджені”, - сказав речник Міноборони.

Мотузяник запевнив, що “Збройні Сили України врешті витіснять противника”.

24 лютого з широкомасштабного вторгнення в Україну розпочався новий етап російсько-української війни. Російські війська обстрілюють та знищують в Україні ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів міст і сіл із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-