У Міноборони не виключають спроб росії захопити або оточити в Україні великі міста

У Міноборони не виключають спроб росії захопити або оточити в Україні великі міста

Укрінформ
Міністерство оборони України наразі не відкидає можливих спроб російської федерації захопити або оточити найважливіші адміністративні міста України.

Про це сказав на речник Міністерства оборони України Олександр Мотузяник на брифінгу щодо оперативної ситуації на фронті, повідомляє Укрінформ.

“У зв’язку з тим, що збройні сили російської федерації зазнали величезних втрат у живій силі й техніці, враховуючи, що так званий бліц-криг російської армії в Україні фактично провалився, керівництво росії намагається внести певні корективи в цю так звану “спеціальну операцію”, яка насправді є повноцінною війною проти нашої держави. Водночас ми поки що не виключаємо спроб і підготовки російської армії до або ж захоплення, або ж оточення найважливіших адміністративних міст України. Ми слідкуємо за ситуацією, повністю цих спроб росії і намагань ми не відкидаємо, тому нам треба бути готовими до будь-якого розвитку ситуації”, - повідомив Мотузяник.

Коментуючи ситуацію щодо Києва, він зазначив, що наразі не спостерігається відведення російських військ з певних районів.

“Навпаки - Збройні сили України у визначених районах проводять успішні операції. Як я вже наголошував на попередніх брифінгах, в деяких районах ворога відкинуто від Києва більше, ніж на 70 кілометрів. В окремих районах підрозділи збройних сил росії перебувають на відстані 35 кілометрів. Вочевидь, керівництво росії розуміє, що для того, аби захопити столицю України, потрібна надзвичайно велика кількість особового складу і техніки, яку наразі росія забезпечити не може. При цьому це не дає нам права в будь-який спосіб зменшити можливості оборони Києва. Київ укріплюється, столицю добре обороняють підрозділи Збройних сил України й інших складових сил оборони України. Тому ми знову ж таки готові до будь-якого розвитку оперативної обстановки”, - розповів Мотузяник.

Водночас щодо ситуації в Херсоні він не став коментувати.

“Стосовно Херсону я не буду нічого коментувати”, - сказав речник Міноборони.

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф володимир путін розпочав широкомасштабне вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-