Миколаїв, Кривий Ріг та Запоріжжя: Генштаб назвав напрямки, де ЗСУ зосередили основні зусилля

Миколаїв, Кривий Ріг та Запоріжжя: Генштаб назвав напрямки, де ЗСУ зосередили основні зусилля

Укрінформ
Основні зусилля Сил оборони зосереджені на недопущенні просування російських військ до Кривого Рогу, Запоріжжя та обороні Миколаєва, утриманні визначених ділянок морського узбережжя.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомляє у Фейсбуці.

Як зазначають у Генштабі, триває підготовка та переміщення додаткових підрозділів східного військового округу рф на територію України.

На Волинському напрямку ворог наступальних дій не проводить. Разом з тим, відмічається виведення з пунктів постійної дислокації підрозділів збройних сил республіки білорусь на полігони.

На Поліському напрямку агресор продовжує обстріли населених пунктів, активні наступальні дії не здійснює.

На Сіверському напрямку війська рф наступальних дій не проводили. Ворог зосереджував основні зусилля на утриманні раніше зайнятих рубежів, зазнав втрат та відступив на окремих напрямках.

На Слобожанському напрямку ворог утримує раніше зайняті рубежі, здійснює перегрупування та нарощування угруповання військ з метою здійснення наступу на окремих напрямках, продовжує обстріли Харкова.

На Донецькому напрямку російські війська зосередили зусилля на утриманні зайнятого положення та підготовці до наступу, при спробах просунутись вперед успіху не мали, зазнали втрат, продовжували спроби штурму Маріуполя, завдавали авіаційних ударів та здійснювали артилерійські обстріли об’єктів цивільної та військової інфраструктури. Ворог намагався здійснити просування з метою зайняти центральну частину міста.

Основні зусилля противник продовжує зосереджувати на захопленні населених пунктів Попасна, Рубіжне та підготовці до наступу на Сєвєродонецьк. На Авдіївському напрямку агресор проводив штурмові дії та намагався розвинути наступ в напрямку населеного пункту Новобахмутівка, успіху не мав.

Підрозділи Сил оборони України відбили спроби штурму населеного пункту Новомайорське та наступу у напрямку на населений пункт Красногорівка. Противник успіху не мав, зазнав значних втрат та відступив.

На Таврійському напрямку війська рф продовжують вживати заходів з посилення контролю над окупованими територіями, проводять фільтраційні заходи, здійснюють спроби впровадити жорсткий адміністративно-поліцейський режим.

Основні зусилля Сил оборони зосереджено на недопущенні просування противника у напрямках на Кривий Ріг, Запоріжжя та обороні міста Миколаїв, утриманні визначених ділянок морського узбережжя; охороні та обороні об’єктів критичної інфраструктури; звільненні тимчасово окупованих територій.

На Південнобузькому напрямку противник здійснював інженерне обладнання позицій та проводив артилерійські обстріли окремих підрозділів Збройних сил України. Вживає заходів з відновлення боєздатності та поповнення запасів.

Ймовірно, ворог не відмовиться від спроб проведення наступальних дій, здійснення диверсій, нанесення ракетних та авіаційних ударів по важливих об’єктах військової та цивільної інфраструктури.

Сили оборони України проводять заходи з оборони пунктів базування (морських портів) у Чорноморській операційній зоні, наголошують у Генштабі ЗСУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-