У Маріуполі російські війська зруйнували 90% будівель - Зеленський

У Маріуполі російські війська зруйнували 90% будівель - Зеленський

Укрінформ
Всі дороги до Маріуполя закриті, війська рф не допускають туди навіть гуманітарні вантажі з продуктами, водою, ліками.

Про це Президент України Володимир Зеленський заявив під час виступу на 20-му Дохійському форумі в Катарі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Нічого немає. Цілодобово місто бомбардують та обстрілюють. 90% усіх будівель Маріуполя зруйновано. Тисячі людей загинули», - зауважив Президент.

Зеленський вкотре наголосив на важливості вирішення гуманітарної катастрофи в Маріуполі. Він висловив обурення, що російська федерація досі не отримала жодного відчутного покарання за цей злочин. «Як, до речі, не отримала після захоплення нашого Криму. А там російські репресії спрямовані саме на мусульманську частину населення півострова», - наголосив Президент.

За його словами, в Україні проживає понад один мільйон мусульман, близько чотирьох тисяч опинилися в заблокованому військами російської федерації Маріуполі.

«Україна – країна різноманітності і мирного співіснування етносів, релігій. У нашій країні є більше мільйона мусульман. Російські ракети та авіабомби – це смертельна загроза всім нашим людям. Лише в одному нашому місті, у заблокованому російськими військами Маріуполі було близько чотирьох тисяч мусульман. Уже три тижні у маріупольській мечеті переховуються понад 80 людей. Серед них жінки, діти, люди поважного віку», - зазначив глава Української держави.

Як повідомлялося, російські війська спричинили в Маріуполі найгіршу гуманітарну катастрофу. Загарбники бомблять беззбройних, блокують гуманітарну допомогу.

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок вторгнення до України. Російські війська обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-