Ткаченко: Кров убитих українців – на руках діячів культури путінської росії

Ткаченко: Кров убитих українців – на руках діячів культури путінської росії

Укрінформ
Кров убитих українців – на руках діячів культури путінської росії, заявив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

Як передає Укрінформ, про це міністр написав у Телеграмі.

Він звернувся до колишніх колег у сфері культури та медіа: “Ви оголосили нам війну. Не заперечуйте. Ви ретельно над цим працювали. Витрачаючи гроші по всьому світу - просуваючи свій "руський мир". Тепер цей ваш "мир" убиває мирних громадян моєї країни. Які вас тут не чекали".

"Це ви обирали того, хто віддає накази. Це на вас - відповідальність тих, хто просував і купував ідеї "великої росії" у світі, упаковуючи це в культурний продукт", - наголосив Ткаченко.

Йдеться не про російську спадщину, "частину з якої ви встигли привласнити собі – починаючи від Русі, родом із Києва, закінчуючи всіма великими виходцями з України: Гоголем, Чеховим, Чайковським, Малевичем, Рєпіним… Йдеться про діячів культури путінської росії. Ви або заплющували очі, але частіше несамовито підтримували вашого лідера, котрий уявив себе богом, і благословляли його на війни, на вбивства, на ув'язнення, зокрема й ваших колег і співгромадян... Це для вас мало що означало. Але тепер кров за вбивство українців - на ваших руках. І руйнування театрів та музеїв, церков, і вбивства та арешти артистів, журналістів…", – заявив Ткаченко.

Він також звернувся до тих, хто каже, що культура поза політикою.

«Для всіх тих, хто намагається використовувати риторику, що культура поза політикою: ми у Міністерстві культури та інформаційної політики України офіційно заявляємо, що це не так. Бо країна-агресор російська федерація, яка здійснила повномасштабне вторгнення на територію України, використовує в своїй пропаганді «руського міра» саме культуру», - заявив Ткаченко.

На його думку, на росіян чекає культурна ізоляція.

"Якщо ви хочете жити в Північній Кореї – це ваш вибір. На більше ви не заслуговуєте. Культурна ізоляція – ось що на вас чекає. Ми зробимо все, щоб закрити перед вами кіно- та театральні фестивалі, концертні майданчики та спільні культурні проєкти з цивілізованим світом" , – акцентував міністр.

Як повідомлялося, 24 лютого розпочалося масштабне російське вторгнення в Україну. Агресор обстрілює та руйнує ключові об'єкти інфраструктури, житлові квартали українських міст та сіл із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

На боротьбу із загарбниками піднявся весь народ України; ЗСУ та Сили територіальної оборони зупинили наступ ворога та завдають йому великих втрат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-