На Київщині за ніч знищили десяток бойових машин, три танки та пів сотні загарбників

На Київщині за ніч знищили десяток бойових машин, три танки та пів сотні загарбників

Відео
Укрінформ
На сьогодні головною стратегічною ціллю російських військовослужбовців залишається українська столиця, але у загарбників не достатньо сил для захоплення міста.

Про це під час брифінгу в UkraineMediaCentre Kyiv повідомив заступник начальника штабу Командування Сухопутних військ ЗСУ Олександр Грузевич, передає Укрінформ.

«У планах ворога є ідея оточити Київ. На сьогодні він за будь-яку ціну намагається чогось досягнути: або зайти в передмістя Києва, або захопити Бровари, Бориспіль. Це його стратегічна ціль. На сьогодні вжито заходів під командуванням нашого генерал-полковника щодо недопущення цього.

По інтенсивності обстрілів ми спостерігаємо, що противник активно веде вогонь, особливо по нашій військовій інфраструктурі, по наших об'єктах. Він змінив тактику, відслідковуючи наші ППО і артилерію. Він цього боїться», - йдеться в повідомленні.

Український військовослужбовець впевнений, що для спроби захоплення Києва супротивник повинен мати щонайменше втричі більше сил.

«Тільки за цю ніч знищено понад десяток бойових машин, три танки, пів сотні загарбників. Сил для активних дій у ворога недостатньо. Є інформація, що він робить мобілізацію в Дагестані, підтягує свіжі сили. Але для того, щоб вони опинилися під Києвом, треба час. На сьогодні, знаючи обстановку, можу сказати, що хотіти - це не означає зробити.

Ті активні дії, які ми проводим, зведуть їхні спроби нанівець. Київ - це 9 Грозних за масштабом. Щоб спробувати захопити Київ, потрібно мати втричі, а то і вп'ятеро більше сил, ніж тих, що противник зараз має», - розповів він.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого 2022 року путінська росія розпочала новий етап війни проти України, здійснює масовані обстріли та бомбардування мирних українських міст та селищ. На боротьбу із загарбниками піднявся весь народ України, її Збройні сили та Сили територіальної оборони зупинили наступ ворога та завдають йому великих втрат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-