Зеленський пропонує G7 три кроки для подолання російської агресії

Зеленський пропонує G7 три кроки для подолання російської агресії

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський просить світ не давати авансів російській федерації та іншим порушникам міжнародного права й назвав три необхідних кроки для подолання російської агресії.

Про це він заявив у відеозверненні на саміті країн "Групи семи", повідомляє кореспондент Укрінформу.

«І я підкреслюю це: жодних авансів такій російській державі! Ніколи знову. Будь-які кроки в її сторону або в сторону будь-якого іншого порушника міжнародного права мають відбуватись тільки після їхніх кроків до миру, до загальновизнаних правил. І на основі системи превентивного стримування», - сказав глава держави.

Водночас він подякував країнам G7 за «безпрецедентне єднання» і висловив переконання, що вдасться зупинити війну.

«Ми зможемо зробити вашу Групу семи не просто Великою сімкою, а Великою сімкою миротворців», - підкреслив він.

За його словами, для цього потрібно реалізувати три пропозиції України.

Так, він наголосив, що треба щотижнево посилювати санкції проти росії, поки вона не зупиниться і не поверне мир.

По-друге, як зауважив Президент, потрібно взяти участь у створенні нової системи реальних і дієвих гарантій безпеки для України, для всього регіону, гарантій, які можуть зупинити будь-якого агресора за 24 години.

«Ми запропонували створити таке обʼєднання – U-24. Це те, що дійсно потрібне світу. Не тільки для того, щоб превентивно зупиняти війну або бойові дії, які вже почались. Але й для того, щоб надавати допомогу державам, які потерпають від стихійного лиха, яких потрібно підтримати під час пандемії, які зіштовхуються з міграційними або продовольчими кризами», - відзначив Зеленський.

Глава держави переконаний, що світ потребує нових дієвих альянсів, нових ефективних гарантій.

Третім кроком він назвав якнайшвидше відновлення України після війни і запропонував G7 взяти участь у такому проєкті.

«Але спочатку – озброєння для України. Спочатку – щотижнево посилювати санкції проти росії. Тобто, спочатку – мир. У нас є сила, щоб це зробити. У вас є сила, щоб це зробити. Тож, хай буде мир», - наголосив він.

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-