Ґвалтують жінок і розстрілюють біженців: Зеленський розповів парламенту Франції про терор росіян

Ґвалтують жінок і розстрілюють біженців: Зеленський розповів парламенту Франції про терор росіян

Відео
Укрінформ
Російські загарбники не зважають на поняття воєнного злочину і чинять терор на українській землі.

Про це Президент Володимир Зеленський заявив під час виступу перед парламентом Франції, передає кореспондент Укрінформу.

"Російські військові не розрізняють, по яких об'єктам бити, вони знищують все - житлові квартали, лікарні, школи, університети, спалюють склади з їжею, медикаментами, спалюють усе. Вони не зважають на такі поняття, як воєнний злочин, обов'язковість (Женевської - ред) Конвенції. Вони принесли на українському землю терор, державний терор", - сказав Зеленський.

Він зауважив, що всі факти є доступними для світової спільноти - про жінок, яких російські військові гвалтують у тимчасово окупованих районах, про біженців, яких загарбники розстрілюють просто на дорогах, про журналістів, яких вбивають російські військові, про літніх людей, які пережили Голокост, а тепер змушені ховатись у бомбосховищах від російських ударів. 

"Європа 80 років не бачила того, що відбувається зараз в Україні через дії росії", - наголосив український лідер. 

Як повідомлялося, 24 лютого 2022 року путінська росія розпочала новий етап війни проти України, здійснює масовані обстріли та бомбардування мирних українських міст та селищ. На боротьбу із загарбниками піднявся весь народ України, її Збройні сили та Сили територіальної оборони зупинили наступ ворога та завдають йому великих втрат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-