Російські загарбники воюють в Україні з дітьми – уповноважена Президента

Російські загарбники воюють в Україні з дітьми – уповноважена Президента

Відео
Укрінформ
За кількістю вбитих і поранених дітей і зруйнованих закладів освіти можна стверджувати, що російські загарбники воюють в Україні з цивільним населенням, зокрема з дітьми.

Так вважає радниця-уповноважена Президента України з прав дитини та дитячої реабілітації Дар’я Герасимчук, про що вона сказала на брифінгу в Укрінформі.

«Станом на середу, 23 березня, 121 дитину вбито російськими окупантами і 167 дітей отримали тяжкі поранення. Станом на вечір 21 березня 548 закладів освіти отримали ушкодження, серед яких 72 заклади зруйновано вщент і понад 40 бібліотек, спортивних шкіл, шкіл мистецтв тощо. Ми можемо стверджувати, що російські окупанти ведуть війну з цивільним населенням і, власне, з дітьми», - сказала Герасимчук.

Як повідомляв Укрінформ, уже сім країн розпочали розслідування воєнних злочинів, скоєних російською федерацією в Україні.

Із 24 лютого триває російське вторгнення до України. Агресор обстрілює та руйнує ключові об'єкти інфраструктури, житлові квартали українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-