Зеленський: росія випустила по Україні понад 1000  ракет, зруйнувала десятки міст

Зеленський: росія випустила по Україні понад 1000 ракет, зруйнувала десятки міст

Відео
Укрінформ
Війська російської федерації випустили на мирних українців більше тисячі ракет і безліч авіабомб, зруйнували десятки міст.

Про це заявив Президент Володимир Зеленський у відеозверненні до парламенту Японії, який транслювався наживо в ефірі телемарафону UAразом, повідомляє Укрінформ.

«Росія застосувала проти мирних міст України більше тисячі ракет, незліченну кількість авіабомб, російські війська зруйнували десятки наших міст, деякі спалені вщент», - сказав він.

Зеленський підкреслив, що у багатьох містах і селах, які потрапили під російську окупацію, люди не можуть навіть гідно поховати загиблих, їм доводиться робити поховання безпосередньо у дворах розбитих будинків.

За даними глави держави, російські загарбники вже вбили тисячі українців, серед яких 121 дитина.

Крім того, він зауважив, що близько 9 млн українців змушені були покинути рідні домівки, рятуючись від російських військ.

«Наші північні території, східні, південні порожніють, бо люди тікають від цієї смертельної загрози. Росія навіть заблокувала море для нас, звичайні торговельні шляхи, показуючи деяким іншим потенційним агресорам світу, як тиснути на вільні народи, блокуючи мореплавство», - додав Зеленський.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про повномасштабне вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-