Для оборони України сьогодні потрібні всі, кого мобілізовують - Маляр

Для оборони України сьогодні потрібні всі, кого мобілізовують - Маляр

Укрінформ
Заступниця міністра оборони Ганна Маляр нагадала громадянам, що для захисту України потрібні всі, кого мобілізовують, - навіть ті, хто ніколи не тримав зброю в руках.

Як передає Укрінформ, про це вона написала у Фейсбуці.

«Ця війна завідомо програшна для рф, незалежно від того, скільки вона триватиме. Саме тому дії рф ірраціональні, бо вони пішли війною проти держави та армії, які вже 8 років ефективно стримували їхнє просування вглиб території України. Ми були готові до цієї війни наскільки нам дозволяли наші спроможності. Саме тому ворог не зміг миттєво досягти своїх цілей, і Збройні сили зупинили наступальну активність ворога», - зазначила Маляр.

Вона додала, що це не просто війна. «Це наша історична місія - перемогти одвічного ворога. Зараз ми на піку нашої сили та єдності. Тож є шанс нарешті поставити крапку на імперських амбіціях рф», - сказала Маляр.

За законом, чисельність Збройних сил - 261 тисяча, з них військових - 215 тисяч, вони захищають 1800 кілометрів фронту і 42 мільйони людей. У воєнний час до цих 215 тисяч додаються мобілізовані особи. «Згадайте ці цифри, коли будете писати пости і коментарі з питанням, чому вас мобілізовують, якщо ви не тримали ніколи зброю у руках. Військово-обліковим спеціальностям вчать від 5 до 15 днів. І сьогодні для оборони держави потрібні всі, кого мобілізовують», - заявила вона.

Також Маляр зауважила, що ця війна буде тривати певний час, бо чим масштабніша ціль, тим більше зусиль і часу піде на її досягнення. «Тому налаштуйтесь на шлях до перемоги. Припиніть хвилюватись і нервувати, почніть нормально спати і, за можливості, займайтесь фізичними вправами, бо для досягнення перемоги вам потрібні сили», - зазначила вона.

Маляр також порадила українцям скласти список речей, які вони повинні зробити в першу чергу після перемоги.

Як повідомляв Укрінформ, під час війни українців закликають утриматись від оприлюднення інформації щодо постачання зброї ЗСУ, про розташування військових об'єктів, а також від критики військового керівництва за ті чи інші рішення, адже все це ворог використовує, аби знищити Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-