Як діяти у разі потрапляння в полон – поради військових та психологів

Як діяти у разі потрапляння в полон – поради військових та психологів

Укрінформ
У Центрі протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони надали рекомендації від військових та психологів, як діяти у разі потрапляння в полон.

Як передає Укрінформ, про це Центр повідомляє у Телеграмі.

Зокрема фахівці радять бути спокійними і не показувати свій страх, не чинити опір і не намагатися вступати з ворогом у бесіду, не порушувати встановлених правил, щоб не спровокувати погіршення умов.

Крім того, варто налаштуватися психологічно, що з полону не звільнять миттєво, але пам’ятати, що звільнять обов’язково.

Також фахівці радять не дивитися прямо в очі терористам, а трохи в бік, але не вдавати з себе приниженого - це також провокує на агресію.

«Якщо дають - їжте, навіть якщо не хочете. Не демонструйте спротиву. В разі втрати сил ви не зможете втікати. Користуйтеся кожною можливістю сходити в туалет або щось зробити для себе», - зауважили фахівці.

Також у жодному разі не треба демонструвати зв’язок з іншими полоненими, це може бути використано проти.

«Не втрачайте надії. Нагадуйте собі, що на вас чекають рідні. Прагніть вижити заради них», - додали у ЦПД.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство оборони оприлюднило поради, як діяти, якщо почався штурм населеного пункту. Зокрема слід заклеїти вікна скотчем, завжди тримати телефон зарядженим, використовувати світломаскування у нічний час, під час обстрілу залишатися на місці. Не треба намагатися втекти з місця обстрілу. Вибігати на вулицю під час обстрілу небезпечно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-