Зеленський закликав Італію не бути курортом для убивць

Зеленський закликав Італію не бути курортом для убивць

Відео
Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський закликав Італію допомогти нашій країні у встановленні миру , підтримати її та не бути курортом для убивць з рф.

Про це Глава української держави сказав під час виступу перед італійським парламентом у відеоформаті, передає кореспондент Укрінформу.

«Ви добре знаєте наш народ, який ніколи не хотів воювати, який такий же європейський, як і ви. Ви знаєте, хто приніс в Україну війну. Чітко знаєте тих, хто наказує убивати, та тих, хто пропагує, вони майже усі використовують Італію як місце для відпочинку. Не будьте курортом для убивць. Заблокуйте всю нерухомість, рахунки, яхти від «Шахерезади» до найменших, заблокуйте усіх, хто має в Росії вплив. Хай вони його застосують для миру, щоб колись мати змогу повернутися до вас, підтримайте більшість санкцій проти росії: повне ембарго починаючи з нафти, підтримайте заборону російських кораблів заходити у ваші порти, щоб вони відчули ціну за свою агресію та за мінування моря. Не повинно бути жодних виключень у санкційному режимі. Не допустіть продовольчої кризи сусідніх із вами регіонах, допоможіть нам», - сказав Зеленський.

Він закликав італійців допомогти України, адже нині необхідно забезпечити мир. Адже ця війна, яку одна людина готувала давно, нікому більше не потрібна.

«Україна для російського війська – це брама до Європи. Вони хочуть увірватися. Але варварство не повинно пройти. Українці одні з перших прийшли на допомогу вам, коли ви були під ударами пандемії ковіду і ви цього потребували. Ми направили своїх лікарів. Італійці – одні з перших пришли на допомогу нам. Коли наші люди постраждай від жахливої повені, підтримали нас», - сказав глава уряду.

Як повідомлялося, президент рф путін 24 лютого оголосив війну Україні і розпочав масштабне вторгнення. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

США, Європейський Союз та інші країни застосували санкції проти росії як країни-агресора, міжнародна ізоляція якої посилюється з кожним днем.

Міжнародний кримінальний суд розпочав документування та розслідування військових злочинів росії в Україні.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-