Застосування «Кинджала» навряд чи змінить результати кампанії рф в Україні - Міноборони Британії

Застосування «Кинджала» навряд чи змінить результати кампанії рф в Україні - Міноборони Британії

Укрінформ
За даними британської військової розвідки, більшість російських сил, які вторглися в Україну, зупинилися на місці.

Про це йдеться у стислому інформаційному зведенні Міноборони Британії у Твіттері, передає Укрінформ.

Зазначається, що попри запеклі бої, українські війська продовжують відбивати спроби росії окупувати південне місто Маріуполь.

«Російські збройні сили в інших частинах України пережили ще один день обмеженого прогресу, при цьому більшість сил зупинилися на місці», - йдеться у повідомленні.

Крім того, зазначається, що кілька великих українських міст продовжують зазнавати інтенсивних російських повітряних та артилерійських бомбардувань.

Також міноборони Британії пише, що росія заявила про запуск низки «гіперзвукових» ракет по цілям на заході України.

«Якщо це правда, то, ймовірно, це були "Кинджали", система балістичних ракет повітряного базування на базі "Іскандерів", що вже давно використовуються російськими військами у нападі на Україну», - вважає розвідка країни.

На думку британської сторони, твердження росії про використання "Кинджалів", найімовірніше, покликані відвернути увагу від відсутності прогресу у наземній кампанії рф.

«Навряд чи розгортання «Кинджала» суттєво вплине на результати російської кампанії в Україні», - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про повномасштабне вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Європейський Союз застосував потужний пакет санкцій проти росії як країни-агресора.

Фото: МОУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-