Зеленський про російських військових: У них замість душі і серця порожнеча

Зеленський про російських військових: У них замість душі і серця порожнеча

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський вважає, що російських військових загнали на українські землі наче засуджених - на смерть і на ганьбу, у них замість душі і серця порожнеча.

Про це він сказав у відеозверненні, передає Укрінформ.

"Завершився наш 26-ий день повномасштабної війни після 8 років військової агресії на Сході нашої держави. Ворог намагається десь перейти у наступ, десь захопити нашу дорогу, десь переправитись через річку. Українська армія гідно відбиває ці намагання і стримує окупантів... На Харківщині збито ворожий літак. Наші військові назбивали уже стільки ворожих літаків і гвинтокрилів, що залишається тільки дивуватись, що у їхніх пілотів замість розуму. Невже також порожнеча? Я сказав не випадково "також", бо у них порожнеча і замість серця, і замість душі. Всього того, що робить людей людьми", - сказав Президент.

Він нагадав, що у Харкові сьогодні був убитий 96-річний Борис Романченко, колишній в'язень нацистських концтаборів. "Вдумайтесь, будь ласка, скільки всього він пройшов. Він вижив у Бухенвальді, Дора-Міттельбау, Пенемюнде і Берген-Бельзені, у конвеєрах смерті, створених гітлерівцями, - і був убитий російськими снарядами у звичайній харківській багатоповерхівці. З кожним днем цієї війни все очевиднішою стає їхня "денацифікація", - підкреслив Зеленський.

Він також зазначив, що окупанти стріляли по людях у Херсоні, які вийшли мирно, без зброї на мітинг за свою і за нашу свободу.

"Російські військові навіть не знають, що це таке - мати свободу. Їх нагнали сюди наче засуджених, засуджених на смерть, засуджених на ганьбу", - наголосив Президент.

Крім цього, нагадав глава держави, у Запорізькій області під обстріл потрапила колона з мирними мешканцями. Там було багато дітей, четверо з них госпіталізовані, двоє у тяжкому стані.

Серед позитивних новин Президент назвав 8 гуманітарних коридорів, які впродовж дня працювали у Київській, Донецькій і Луганській областях.

"Ворзель, Буча, Велика Димерка, Маріуполь, Лисичанськ, Сєвєродонецьк, Попасна і Кремінна. Врятували 8057 людей. Всім дякую, хто це робив, хто працював заради людей. Вдалося також доставити і 200 тонн гуманітарної допомоги", - сказав Зеленський.

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення до України. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-