У МЗС заявили про незаконне вивезення українських дітей у росію

У МЗС заявили про незаконне вивезення українських дітей у росію

Укрінформ
Міністерство закордонних справ заявило про незаконне вивезення з тимчасово окупованих ОРДЛО понад 2 тисячі українських дітей на територію російської федерації. 

Як передає Укрінформ, про це повідомили у пресслужбі МЗС.

«За отриманою інформацією, 19 березня російські окупаційні війська незаконно вивезли на територію російської федерації 2389 дітей, які знаходилися в тимчасово окупованих районах Донецької та Луганської областей. Примусове переміщення цивільного населення на територію держави-агресора, зокрема дітей, має ознаки викрадення. Такі дії є грубим порушенням міжнародного права, зокрема міжнародного гуманітарного права», - заявили в міністерстві. 

Водночас українські дипломати закликали міжнародну спільноту негайно відреагувати на незаконне вивезення дітей, а також посилити тиск на росію, аби змусити її припинити варварську війну проти українського народу.

"Факти викрадення дітей, так само як і сотні інших фактів злочинів російських окупантів проти цивільних людей в Україні, ретельно документуються правоохоронними органами. Винні в цих злочинах будуть притягнуті до відповідальності", - додали в МЗС. 

Як повідомлялось, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок вторгнення до України. Російські війська обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-