Росія продовжує перекидати війська й техніку до українських кордонів – CIT

Росія продовжує перекидати війська й техніку до українських кордонів – CIT

Укрінформ
Аналітики з Conflict Intelligence Team дійшли висновку, що рф продовжує перекидати війська та інженерну техніку до кордонів України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється в ТГ-каналі CIT.

Зокрема, на одному з відео, знятому 17 березня у Ростові-на-Дону, видно ешелон з танками, який, згідно з базою даних російської залізниці, іде з Приморського краю. На іншому відео, знятому на північ від міста 18 березня, їде ешелон вантажівок та бронетранспортерів — судячи з напрямку, імовірно, йде з Кавказу або з Краснодарського краю.

Крім бойової техніки, аналітики повідомляють і про перекидання інженерних машин. Так, в Іркутській області бачили багато військових евакуаторів РЕМ-КЛ та МТП-А2, які можуть знадобитися для розтягування кинутої або зламаної техніки. У передмісті Санкт-Петербурга 18 березня було помічено ешелон з понтонним парком, призначеним для наведення тимчасових мостів.

В CIT зазначили, що інтенсивність перекидання зараз нижча, ніж у місяці перед початком війни. За оцінкою аналітиків, росія може мати у розпорядженні ще до 40 незадіяних батальйонно-тактичних груп, загальна чисельність яких перевищує 20 тисяч осіб. "Звісно, до підготовки та бойових якостей цих підрозділів є закономірні питання", - наголошують в CIT.

24 лютого росія вторглася в Україну. В Україні запроваджено воєнний стан, оголошено загальну мобілізацію, країна дає відсіч загарбникам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-