Спецпрокуратура оглянула місця утримання військовополонених рф

Спецпрокуратура оглянула місця утримання військовополонених рф

Фото
Укрінформ
Спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері Об’єднаних сил оглянула місця утримання військовополонених.

Як передає Укрінформ, про це Спецпрокуратура ОС повідомляє у Фейсбуці.

"Керівник Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Об’єднаних сил Андрій Глумаков за участі керівництва Харківського зонального відділу Військової служби правопорядку та Північно-Східного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань Міністерства юстиції України (м. Харків) 18 березня 2022 року здійснив огляд місць та умов утримання військовополонених на дільниці для їх тримання",- йдеться у повідомленні.

Зазначається, що прокурори здійснюють нагляд за дотриманням вимог Женевської конвенції про поводження з військовополоненими та Інструкції про порядок виконання норм міжнародного гуманітарного права у Збройних силах України.

Під час огляду дільниць тримання керівники обговорили питання реалізації, розробленого та прийнятого за ініціативи Офісу генерального прокурора, наказу Міністерства оборони України та Міністерства юстиції України "Про тимчасові заходи з розміщення та тримання військовополонених".

"Навіть у надскладних умовах Україна забезпечує всі вимоги гуманітарного міжнародного права щодо поводження з військовополоненими", - наголосили у Спецпрокуратурі.

Як повідомляв Укрінформ, 19 березня уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова відвідала російських військовополонених у місцях несвободи та заявила, що скарги на умови утримання до неї не надходили.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-