З Маріуполя загарбники силоміць вивезли в росію кілька тисяч людей

З Маріуполя загарбники силоміць вивезли в росію кілька тисяч людей

Укрінформ
За тиждень російські загарбники силоміць вивезли з Маріуполя в російську федерацію кілька тисяч людей.

Про це повідомляє пресслужба Маріупольської міської ради, передає Укрінформ.

"За останній тиждень кілька тисяч маріупольців було вивезено на територію росії. Окупанти незаконно вивозили людей із Лівобережного району та сховища у будівлі спорт-клубу, де від постійних бомбардувань ховалася понад тисяча людей (переважно жінки та діти). У цих районах точилися бойові дії", - йдеться у повідомленні.

У мерії зазначили, що захоплених маріупольців вивозили до фільтраційних таборів, де окупанти перевіряли їхні телефони та документи. Після перевірки частину маріупольців перенаправляли до віддалених міст росії, доля інших залишається невідомою.

«Те, що сьогодні роблять окупанти, – знайоме старшому поколінню, яке застало жахливі події Другої світової війни, коли нацисти насильно захоплювали людей. Складно уявити, щоб у 21 столітті людей насильно вивозили в іншу країну. Мало того, що російські війська знищують наш мирний Маріуполь, вони пішли ще далі і почали вивозити маріупольців. Всі військові злочини з боку росії мають отримати найжорсткіше покарання», - наголосили в міській раді. 

Як повідомляв Укрінформ, російські загарбники спричинили в Маріуполі найгіршу гуманітарну катастрофу. Не в змозі перемогти українську армію, загарбники бомблять беззбройних, блокують гуманітарну допомогу. Станом на 13 березня було відомо щонайменше про 2187 маріупольців, які загинули від атак з боку російської федерації.

24 лютого президент рф путін оголосив про початок масштабного вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-