Провести силову деблокаду Маріуполя неможливо - Арестович

Провести силову деблокаду Маріуполя неможливо - Арестович

Відео
Укрінформ
Провести силову деблокаду Маріуполя неможливо, тому держава працює над політико-дипломатичним варіантом.

Про це заявив радник керівника Офісу Президента Олексій Арестович у відеозверненні, опублікованому у Фейсбуці.

«Найближчий підрозділ Збройних сил України веде важкі бої північніше Волновахи. На них наступає переважаюча сила противника і ні про яку деблокаду Маріуполя не може йтися, їм би самим там відбитися», - сказав Арестович.

Він додав, що інші частини перебувають за 100-150 кілометрів від Маріуполя і вони не пройдуть більше 120 кілометрів «голим степом під ударами авіації з Криму та Ростовської області».

Крім того, загарбники побудували потужну протиповітряну оборону, зазначив радник керівника ОП.

«Там побудовано потужну протиповітряну оборону противника, і авіаційну з Криму, і наземну. Були спроби надати повітряну підтримку і вони, м’яко кажучи, не мали успіху. Тому воєнного рішення зараз щодо Маріуполя немає», – заявив Арестович.

Він зауважив, що залишається політично-дипломатичний шлях врегулювання ситуації навколо Маріуполя і вирішення гуманітарної катастрофи. Цим займаються на рівні держави, і саме це допомогло відкрити шлях для евакуації людей із міста. За його даними, Маріуполь вдалось залишити 40 тисячам мешканців.

«Маріуполь ми не здамо», – наголосив Арестович.

Як повідомлялося, російські загарбники спричинили в Маріуполі справжню гуманітарну катастрофу. Не в змозі перемогти українську армію, загарбники бомблять беззбройних, блокують гуманітарну допомогу. Станом на 13 березня 2 187 маріупольців загинули від атак з боку російської федерації.

16 березня внаслідок ворожого бомбардування у Маріуполі було знищено Драматичний театр та будівлю басейну «Нептун», де від постійних обстрілів ховалися сотні людей, переважно жінки, діти та люди похилого віку. Попри безперервні обстріли, наскільки це можливо, тривав розбір завалів, бо бомбосховище під театром витримало ворожий авіаудар.

З постійно обстрілюваного російським агресором Маріуполя за дві останні доби (16-17 березня) виїхало на власних автомобілях близько 35 тис. цивільних.

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок широкомасштабного вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-