У Міноборони пояснили, як рахують втрати ворога і чому «запізнюються» цифри

У Міноборони пояснили, як рахують втрати ворога і чому «запізнюються» цифри

Укрінформ
Облік втрат російських загарбників ускладнюється способом зібрання інформації, тому ці дані можуть надходити із запізненням на один-два дні.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі UA:Разом повідомила заступник міністра оборони Ганна Маляр, відповідаючи на питання чому останнім часом цифра знищених окупантів змінюється досить повільно.

«Тут декілька причин чому такі цифри, чому вони повільно збільшуються, а не швидко. Перше, це дійсно інтенсивність боїв, друге – це дуже ускладнений спосіб зібрання цієї інформації. Тому що збирає її декілька відомств. По-друге, у командира стоять інші першочергові задачі, а не порахувати які втрати у ворога. Тому це відбувається дуже часто із запізненням на добу-дві-три після самих подій. І тому ця інформація наздоганяється через кілька днів. Тому якщо у нас плато і не змінюється цифра, то це не означає, що насправді в цей день ми не знищували ворога. Це значить, що дані будуть завтра-післязавтра», - пояснила Маляр.

Як повідомляв Укрінформ, загальні бойові втрати противника з 24.02 по 18.03 орієнтовно склали: особового складу – близько 14200 осіб, танків ‒ 450 од, бойових броньованих машин ‒ 1448 од, артилерійських систем – 205 од, РСЗВ – 72 од, засоби ППО – 43 од, літаків – 93 од, гелікоптерів – 112 од, автомобільної техніки – 879 од, кораблі/катери – 3 од, цистерн з ПММ – 60, БПЛА оперативно-тактичного рівня – 12. Спеціальна техніка – 11. Дані уточнюються. Підрахунок ускладнюється високою інтенсивністю бойових дій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-