Верещук застерігає, що співпраця з агресорами матиме кримінальні наслідки

Верещук застерігає, що співпраця з агресорами матиме кримінальні наслідки

Укрінформ
Співпраця з режимом, який на тимчасово захоплених територіях намагається запровадити рф, матиме кримінальні наслідки.

Так віцепрем’єр-міністр Ірина Верещук прокоментувала спроби захопити владу на місцях і виступити в ролі російських посіпак, передає Укрінформ із посиланням на Мінреінтеграції.

«Ми внесли зміни до Кримінального кодексу України і зараз перспектива колаборантів – 15 років за ґратами. Йдеться, зокрема, і про Галину Данильченко, місцеву депутатку, яка намагалася організувати створення так званої «Херсонської народної республіки», – сказала Верещук.

За її словами, не допустити такий сценарій вдалося завдяки містянам, які не побоялися висловити свою громадянську позицію, вийшли на вулиці й сказали своє «ні» окупаційній владі. Ці люди – справжні герої, підкреслила Верещук, наголосивши, що більшість з них є російськомовними.

«Росія дуже помилилася, розраховуючи на російськомовне населення», – підсумувала посадовиця.

Раніше заступниця міністра оборони Ганна Маляр не виключила, що в Україні знайдуться представники місцевої влади, які погодяться перейти на бік росії, але це будуть поодинокі випадки.

24 лютого росія розпочала масштабне вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-