«Ручними» для рф можуть стати лише поодинокі представники влади - Маляр

«Ручними» для рф можуть стати лише поодинокі представники влади - Маляр

Укрінформ
Заступниця міністра оборони Ганна Маляр не виключає, що в Україні знайдуться представники місцевої влади, які погодяться перейти на бік росії, але це будуть поодинокі випадки.

Про це Маляр сказала в ефірі телемарафону, повідомляє Укрінформ.

«Звісно, ми повинні бути чесними, що можуть знайтися люди, інтегровані люди, які увесь цей час були, як то кажуть, «сплячими» агентами або чекали, що ворог все ж таки сюди прийде, і вони зможуть зараз себе проявити. Треба бути дуже уважними. І тут велику роль зіграє наша пильність до них. Якщо вони себе проявляють, а вони зараз в абсолютній меншості будуть, якщо проявляться, треба вживати заходів», - сказала Маляр.

За її словами, нині ситуація відрізняється від 2014 року, коли співпраця з окупантами була тенденцією, і значна частина представників місцевої влади, правоохоронних органів і навіть Збройних сил, зокрема у Криму, пішли на це.

«Зараз такої картини вже немає», - додала заступниця міністра оборони.

Характеризуючи загальну ситуацію, вона нагадала, що Маріуполь досі перебуває в облозі, а в тих регіонах, де ворог тимчасово захопив територію, є факти викрадення представників місцевої влади.

На думку Маляр, загалом для ворога ситуація невтішна - загарбники знизили наступальну активність. «У більшості його місць дислокації логістика знищена. Це означає, що навіть командири сьогодні не можуть зв’язатися зі своїми підлеглими. Це означає складнощі з провіантом, із дозаправкою», - сказала вона.

24 лютого рф розпочала масштабне вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-