У полоні знаходяться близько тисячі російських загарбників – Зеленський

У полоні знаходяться близько тисячі російських загарбників – Зеленський

Відео
Укрінформ
Україна взяла в полон близько тисячі російських військовослужбовців, які даються свідчення.

Про це розповів Президент Володимир Зеленський під час зустрічі з прокурором Міжнародного кримінального суду Карімом Ханом, повідомляє Укрінформ.

«Усі розуміють, що відбувається. Є люди, є до тисячі вже полонених, є свідки, є відеосвідчення, є все, що вони (полонені – ред.) сказали без тиску», - сказав Зеленський.

Президент наголосив, що всі злочинці, які принесли страждання в Україну і забрали життя людей, повинні бути притягнуті до відповідальності.

«Хочу подякувати за ваш приїзд. Для нас це дуже важливо у час війни, агресії російської федерації проти нашої держави, перш за все, проти наших людей, те, що ви так швидко відреагували, те, що так фахово», - звернувся глава держави до прокурора.

Він пообіцяв також співпрацю на найвищому рівні.

У свою чергу, Карім Хан висловив сподівання на ефективну співпрацю з Україною, отримання необхідної інформації.

Він розповів, що бачив фото Маріуполя та інших міст України, людей, які зазнали страждань, і наголосив, що закон повинен іти зараз уперед та використовуватись для захисту цих людей.

«Насправді, дуже історичне об’єднання відбулося міжнародної спільноти. 41 країна за 48 годин після мого запрошення - від Колумбії до Японії, багато європейських країн, вони зрозуміли, що верховенство права не може жити просто в університетах і в судах. Це треба впроваджувати в реальності, якщо ми хочемо, щоб була справедливість», - підкреслив прокурор.

Як повідомлялося, прокурор Міжнародного кримінального суду Карім Хан прибув в Україну і починає працювати над питанням воєнних злочинів російської федерації проти українців.

24 лютого росія завдала ракетних ударів по українських містах, а потім розпочала масштабне вторгнення. Війна Росії проти України триває вже 21-ий день.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-