Загарбники пошкодили 117 українських лікарень, сім із них відновити неможливо – Ляшко

Загарбники пошкодили 117 українських лікарень, сім із них відновити неможливо – Ляшко

Укрінформ
Окупантами пошкоджено 117 лікарень, сім - відновленню не підлягають. Обстріляно 43 машини екстреної медичної допомоги.

Про це повідомив міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«21 день війни. Окупантами пошкоджено 117 лікарень. 7 відновленню не підлягає. Обстріляно 43 машини екстреної медичної допомоги. Міністерство охорони здоров’я разом з медиками та партнерами продовжує свою роботу і ефективними діями показує, куди потрібно якомога швидше, не затягуючи, рухатись окупантам (підказка: рускій воєнний корабль уже там)», - поінформував він.

За словами міністра, попри воєнні дії МОЗ поставило сім нових ангіографів до лікарень, забезпечується монтаж та триває підготовка до запуску обладнання. «І для лікарень територій, де йдуть активні бойові дії, в нас також є ангіографи. Ми відбудуємо всю нашу інфраструктуру, а окупанти йдуть на … », - зазначив він.

Ляшко повідомив, що в Харків прибуло 18 автівок швидкої медичної допомоги. Автомобілі є частиною гуманітарного вантажу, який до Харківщини був переданий від Данії за координації Міністерства охорони здоров’я України.

Міністр отримав листи від найбільших фармвиробників світу - американської Pfizer та французької Sanofi з безумовною підтримкою України. До них також долучився американський виробник інсулінів та протиракових препаратів Eli Lilly. «Ці компанії вже обмежили співробітництво з Росією, зупинили маркетингові та інвестиційні програми, припинили проведення нових клінічних досліджень. Ми відновимо свою економіку, а окупанти йдуть на …», - додав він.

Також запустили платформу «СпівДія». Це офіційна платформа для допомоги українцям під час війни, більше деталей тут: https://bit.ly/3qbEsn8; затвердили Методичні рекомендації щодо надання екстреної медичної допомоги постраждалим на догоспітальному етапі в умовах бойових дій/воєнного стану: https://bit.ly/3CLoDZe

Крім цього, направили до Міністерства юстиції на державну реєстрацію наказ Міністерства про відтермінування електронного розподілу в інтернатуру, «на період воєнного стану повернемось до старої процедури».

«Дякуємо нашим воїнам, які луплять окупантів на полі бою, а ми їх знищуємо на всіх політичних майданчиках. Виступив учора перед міністрами охорони здоров’я країн Європейського Союзу та європейських медичних організацій з одним закликом - продовжити тиск на російську федерацію, як агресора і єдину причину війни та гуманітарної кризи на території України», - зазначив Ляшко.

За його словами, зробили видачу форми №127/о («Медична довідка для отримання дозволу (ліцензії) на об'єкт дозвільної системи») безкоштовною в державних і комунальних закладах охороних здоров’я: https://bit.ly/3w7h3qJ. Форма №127/о – це офіційний медичний документ, що є висновком лікувально-консультативної комісії після огляду громадянина з метою встановлення наявності або відсутності у нього медичних протипоказань для отримання дозволу на зброю.

«Налагодили взаємодію на українських фармацевтичних заводах, тепер забезпечимо власний випуск препаратів, навіть якщо окупанти зруйнують виробничу лінію на якомусь із заводів; наразі до роботи в закладах охорони здоров’я залучено 103 іноземні медики. 5-й конвой з хворими українськими дітьми ( 109 осіб) вирушив під надійним українсько-польським медико-поліцейсько-прикордонним супроводом. Горіти вам в аду, окупанти, за страждання українських дітей. Працюємо. Вистоїмо. Переможемо!», - написав він.

З 24 лютого в Україні йде війна з російськими загарбниками.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-