Шмигаль закликав світ допомогти Україні завершити війну з рф

Шмигаль закликав світ допомогти Україні завершити війну з рф

Відео
Укрінформ
Українська влада закликає весь світ допомогти Україні завершити цю війну та наповнити фонди для відновлення держави.

Про це заявив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль після зустрічі із главами урядів Польщі, Словенії та Чехії, а також віцепрем'єр-міністром РП, повідомляє кореспондент Укрінформ

"Ми закликаємо весь світ допомогти Україні завершити цю війну, наповнити фонди відновлення нашої держави. Ми вдячні за допомогу й підтримку, яку десятки держав і мільйони людей по всьому світу вже надають Україні", - сказав Прем'єр-міністр.

Він зазначив, що під час зустрічі з очільниками урядів Польщі, Словенії та Чехії, а також віцепрем'єр-міністром РП обговорено низку питань, зокрема щодо підтримки України в майбутньому. За словами Шмигаля, Прем’єр-міністр Польщі "привіз перспективи підтримки" України, які обговорюються сьогодні в Європейській комісії.

"Ми очікуємо на підтримку з точки зору фінансування відбудови України. Пан Прем’єр уже говорив у присутності Президента України, що кожна школа, кожен садок, кожне житло українців буде відновлене після закінчення війни. Це месидж, який ми як уряд України також гарантуємо нашим громадянам. Дуже важливо, що наші партнери це розуміють і підтримують цю стратегію", - підкреслив очільник українського уряду.

Шмигаль також подякував народам і лідерам Польщі, Чехії, Словенії за підтримку членства України в ЄС, закриття неба для російських літаків над Європою, за позицію у питанні закриття неба над Україною та за десятки тисяч тонн гуманітарної допомоги.

Як повідомлялося, до України 15 березня прибули голова польського уряду Матеуш Моравецький, віцепрем'єр-міністр Польщі Ярослав Качинський, Прем'єр-міністр Чехії Петр Фіала та Прем'єр-міністр Словенії Янез Янша. Це перший візит міжнародних гостей такого рівня до Києва після початку збройної агресії росії проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-