Десантні кораблі ВМС росії наближаються до узбережжя біля Одеси

Десантні кораблі ВМС росії наближаються до узбережжя біля Одеси

Карта
Укрінформ
У Генеральному штабі ЗСУ підтверджують інформацію про рух російських кораблів у бік Одеси.

Про це Укрінформу повідомили джерела в Генштабі ЗСУ, коментуючи повідомлення ЗМІ.

Зокрема, як повідомляє Naval News, на супутникових знімках, можна побачити кораблі російських ВМС, що наближаються до українського узбережжя. На супутниковому знімку Sentinel 2, зробленому об 11:47 за місцевим часом, видно щонайменше 14 суден.

Попередній їх аналіз дає змогу виділити 3 групи: дві складаються з бойових кораблів, ще одна - з кількох десантних. Північну групу, ймовірно, очолює буксир або тральщик. За ним - два десантні кораблі класу Ropucha, ще один буксир і трейлер Ropucha.

Друга група складається, вочевидь, з менших військових кораблів, таких як ракетні корвети. Південну групу веде крейсер «Москва» класу «Слава». До неї, ймовірно, входять два десантні кораблі класу «Алігатор» і десантний корабель класу «Іван Грен» «Петр Моргунов». Є також менший військовий корабель, можливо, ракетний корвет класу «Буян-М».

Судячи з усього, десантні кораблі вирушили безпосередньо зі своїх вихідних позицій біля узбережжя Криму. Хоча й раніше російські військові кораблі підпливали близько до Одеси, цього разу, схоже, йдеться про десант, пише видання, зауважуючи, що тривалий час обговорювалася можливість висадки на узбережжя, і є достовірні докази того, що вона була спланована.

Як зазначає видання, раніше олександр лукашенко продемонстрував плани висадки десанту під Одесою. Втім, це була очевидна помилка розвідки, оскільки протягом наступних днів висадки не відбувалися. Але загроза така була завжди.

Аналітики намагаються аналізувати знімки в пошуках інших суден.

За інформацією видання, 14 березня російський конвой висадився в Бердянську, на протилежному боці українського узбережжя, і "ця акція на Азовському морі та успіх росії після цього на суші не знайшли відсічі". Однак зараз ситуація інша - будь-який десант стикнеться з протидією, йдеться у публікації.

При цьому зазначається, що якими саме будуть цілі суден, поки що не зрозуміло.

Як повідомлялося, 24 лютого російський президент путін оголосив про повномасштабне вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють і знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запроваджено воєнний стан, оголошено загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-