Чоловіки-переселенці зобов’язані стати на військовий облік та можуть бути призвані – ЗСУ

Чоловіки-переселенці зобов’язані стати на військовий облік та можуть бути призвані – ЗСУ

Відео
Укрінформ
Наразі не існує планів мобілізації по регіонах, однак чоловіки призовного віку, які стали внутрішніми переселенцями, зобов’язані стати на військовий облік у Територіальні центри комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП).

Про це під час брифінгу в Медіа Центрі Україна розповів начальник управління персоналу штабу Командування Сухопутних військ Збройних Сил України Роман Горбач, передає Укрінформ.

«Наразі не існує жодних планів мобілізації по регіонах. Однак, чоловіки призовного віку, які стали внутрішніми переселенцями, зобов’язані стати на військовий облік у ТЦК та СП та відповідно до загальної мобілізації можуть бути призвані до війська», - сказав Горбач.

Він додав, що розподіл кількості військовозобов’язаних для призову по регіонах законодавством України не передбачено. Обсяги їх розподілу визначено відповідними планами.

Також начальник управління персоналу штабу Командування Сухопутних військ ЗСУ зазначив, що планування наступних кроків проведення мобілізаційних заходів у державі напряму залежить від розвитку ситуації на лінії зіткнення.

Як повідомляв Укрінформ із посиланням на заступника міністра оборони України Ганну Маляр, мобілізаційна інфраструктура переживає навантаження, в тому числі й через хвилю тих, хто хоче стати у стрій на захист України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-