У рф залишилися сили на 10 днів активної війни — екскомандувач військ США в Європі

У рф залишилися сили на 10 днів активної війни — екскомандувач військ США в Європі

Укрінформ
Колишній командувач армії США у Європі генерал Бен Годжес вважає, що у росії залишаються ресурси на ще 10 днів війни з веденням наступальних операцій. 

Як повідомляє Укрінформ, так думку він висловив у Твітері.

Годжес також закликав Захід посилити підтримку України зброєю.

«Російські сили досягнуть кульмінації протягом наступних 10 днів, якщо зберігати тиск. У них проблеми з людськими ресурсами, нестача боєприпасів. Потрібно прискорити/розширити підтримку України, щоб вона могла знищувати російську артилерію, ракети і крилаті ракети. Зараз важливо не збавляти газ», - написав Годжес.

Як він пояснює у своєму блозі разом з військовим експертом Джуліаном Ліндлі-Френчем, «кульмінаційна точка» для наступаючої армії - це момент, після якого вона вже не може просуватися вперед.

Тому, на їх думку наступний тиждень чи близько того може виявитися критичним.

Годжес та Ліндлі-Френч вважають, то Україні найбільш потрібні види озброєння, які дозволять нищити російську артилерію наземного і морського базування, зокрема пускові установки для ракет.

«Це означає більше розвідданих, більше радарів для оборони від обстрілів, більше систем великої дальності, більше боєприпасів, протикорабельної зброї та морських мін», - пишуть вони.

Військові експерти, зокрема, вказують на очевидні недоліки російських сил, зокрема неадекватність планування.

«Війна на виснаження вимагає часу, живої сили, боєприпасів і ресурсів. У росіян швидко закінчуються всі три, тому вони вербують сирійців. Один урок, який вони повинні були винести з основних навчань «ВОСТОК» і «ЗАПАД», полягає в тому, що споживання бойових боєприпасів завжди перевищує готові запаси, особливо в міській війні. Санкції прискорили це, блокуючи доставку боєприпасів до росії з таких місць, як Фінляндія та Словенія. Тому росія звернулася до Китаю», - йдеться у блозі.

Як повідомляв Укрінформ, під час переговорів у Римі в понеділок делегація США зайняла жорстку позицію й попередила Пекін про серйозні наслідки в разі, якщо КНР надасть підтримку росії у її агресії проти України.

З 24 лютого в Україні триває війна з російськими загарбниками.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-