Загарбники знову пошкодили лінію живлення ЧАЕС - Укренерго

Загарбники знову пошкодили лінію живлення ЧАЕС - Укренерго

Укрінформ
Російські військові знову пошкодили лінію електропередачі, яка забезпечує живлення Чорнобильської атомної електростанції та міста Славутич.
Як передає Укрінформ, про це повідомляє НЕК "Укренерго" у Фейсбуці.

"Лінія, яка живить ЧАЕС та місто Славутич, знову пошкоджена окупантами після того, як ремонтна бригада Укренерго відремонтувала її", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що після завершення ремонту 13 березня о 19:07 лінію електропередачі поставили під напругу та почали відновлення енергоживлення інфраструктури ЧАЕС та Славутича. Однак завершити ці роботи не вдалося, тому що загарбники невдовзі знову пошкодили лінію.

В Укренерго наголошують, що Чорнобильська АЕС є важливим об’єктом, який не може залишатися без надійного енергоживлення. Безперешкодний і швидкий допуск ремонтних бригад компанії до цієї лінії для проведення оглядів та ремонтів допоможе уникнути повторної катастрофи на Чорнобильській АЕС та зберегти життя і здоров’я людей, що можуть стати її жертвами.

Як повідомлялося, на Чорнобильській атомній електростанції у неділю, 13 березня, фахівці НЕК "Укренерго" відновили електропостачання.

ЧАЕС була захоплена російськими військами 24 лютого. З 4 березня під контролем російської армії перебуває ЗАЕС. Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на зустрічі з генеральним директором МАГАТЕ Рафаелем Гроссі 10 березня наполягав на негайному виведенні росією своїх військ з Чорнобильської та Запорізької АЕС для запобігання ядерній катастрофі в Європі.

Електропостачання на ЧАЕС було відсутнє з 9 березня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-