Російські солдати масово відмовляються від «відряджень в Україну» - Генштаб

Російські солдати масово відмовляються від «відряджень в Україну» - Генштаб

Укрінформ
У росії фіксуються випадки масової відмови російських солдатів від “відряджень в Україну”.

Про це йдеться в оперативній інформації Генерального штабу ЗСУ станом на 24.00 13 березня, оприлюдненій у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Фіксуються випадки масової відмови російських військовослужбовців від “відряджень в Україну” для участі в бойових діях, незважаючи на обіцянки щодо надання статусу “ветерана війни”, додаткових добових виплат та підвищеного посадового окладу", - зазначають у Генштабі.

Як повідомляється, російські окупаційні війська продовжують наступальну операцію, намагаються закріпитися на захоплених позиціях та зберегти темпи наступу на визначених напрямках.

Для нарощування угруповань у Поліському, Таврійському та Південнобузькому операційних районах противник здійснює формування та переміщення стратегічних резервів до українських кордонів.

У Генштабі наголосили, що окупанти, нехтуючи нормами міжнародного гуманітарного права, продовжують знищення стаціонарних об’єктів військової та цивільної інфраструктури на території України. Зокрема, 13 березня завдано ракетних ударів по об’єктах в населених пунктах Умань, Івано-Франківськ, Старичі із застосуванням літаків стратегічної авіації.

Крім того, російська армія продовжує пуски ОТКР “Іскандер” з території білорусі. На Волинському напрямку противник проводив демонстраційні дії підрозділами зі складу збройних сил білорусі вздовж державного кордону України.

На Поліському напрямку підрозділи окупаційних військ проводили заходи з відновлення боєздатності та перегрупування військ, удосконалювали логістичне забезпечення. Аби виключити раптовість дій з боку ЗСУ, противник активно веде розвідку.

За інформацією Генштабу, на Сіверському напрямку окупанти зосередилися на перегрупуванні, поповненні запасів, підготовці до відновлення наступу у напрямку Броварів.

На Слобожанському напрямку загарбники намагаються закріпитися на досягнутих рубежах, здійснюють перегрупування військ та спроби поновити наступ на Харків і Суми.

У результаті активних наступальних дій українських захисників на Ізюмському напрямку противник зазнав втрат у районі населених пунктів Топольське, Шпаківка, Донецьке та відступив.

На Донецькому та Таврійському напрямках ворожі підрозділи намагаються вести штурмові дії, зосереджуючи основні зусилля на просуванні в напрямку Сєвєродонецька. Спроби захопити Маріуполь залишаються безуспішними.

За даними Генштабу ЗСУ, на Південнобузькому напрямку противник намагається вести рейдові дії та закріпитися на досягнутих рубежах.

Як повідомлялося, 24 лютого російський президент путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст і селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запроваджено воєнний стан, оголошено загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-