Ворог нищить об’єкти на західній Україні, щоб ослабити ЗСУ – Маляр

Ворог нищить об’єкти на західній Україні, щоб ослабити ЗСУ – Маляр

Укрінформ
Українці мають розуміти, що російські війська нині намагаються знищити об’єкти, які б забезпечували спроможність ЗСУ, по всій країні, а не на окремих територіях.

Про це заявила заступник міністра оборони України Ганна Маляр під час телемарафону, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Потрібно розуміти, що в країні війна, і ворог діє дуже жорстко. Якщо аналізувати план, як рухається ворог, то насправді потерпають більше об’єкти, які могли б забезпечувати спроможність Збройних сил. Це така військова тактика. Якщо ми говоримо про західну Україну, то вражені були аеропорт, центр навчання. Тобто, йдеться не про цивільні райони, а про ті ділянки, які для ворога важливі для того, щоб ослабити Збройні сили України», - сказала Маляр.

Водночас вона додала, що по всій території України нині страждає цивільне населення. У багатьох містах тривають бої, є тимчасово зайняті ворогом території. «Чому така жорстокість та варварство? Відповідь на це є. Тому що ворог намагається тиснути на наших людей, аби у паніці та страху вони почали тиснути на владу і влада почала б виконувати вимоги путіна. Це залякування отакою страшною ціною», - додала заступниця міністра.

За її словами, ЗСУ фіксують те, що морально-психологічний стан військ противника, який брав участь у боях зі Збройними Силами України, продовжує погіршуватися. У багатьох підрозділах їхні командири навіть не виходять на зв'язок зі своїми підлеглими, у них знищена логістика, тому вкрай складно поповнювати свої запаси.

«Ми з вами виграємо інформаційну війну, і саме тому російських військових залишають без телефонів. Їм заборонено користуватися мобільними телефонами. І вони забирають телефони та сімки крадуть у наших магазинах та у громадян. Тому дуже важливо, щоб наші телефони не потрапляти їм до рук», - додала Маляр.

Щодо втрат ворога, додала заступниця глави МОУ, то вони колосальні. «І це те, що ворога спантеличило, і зараз умовно інтенсивність агресивних дій знижена. Але ми не повинні розслаблятися, тому що ворог не відмовляється від своїх планів наступати далі»,- сказала урядовиця.

Як повідомлялося, президент рф путін 24 лютого оголосив війну Україні і розпочав масштабне вторгнення. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

США, Європейський Союз та інші країни застосували санкції проти росії як країни-агресора, міжнародна ізоляція якої посилюється з кожним днем.

Міжнародний кримінальний суд розпочав документування та розслідування військових злочинів росії в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-