Цінний вантаж, обійми та піаніно: що відбувається на Львівському вокзалі

Цінний вантаж, обійми та піаніно: що відбувається на Львівському вокзалі

Фотохроніка війни
Укрінформ
На Львівський залізничний вокзал щодня прибувають десятки тисяч людей. Одні шукають прихистку від війни у місті та області, інші вирушають далі – за кордон.

Удень на Двірцевій площі перед вокзалом людно. Тут стоїть стенд з головною інформацією для людей, які прибувають з різних областей України.

У спеціальних наметах волонтери пропонують гарячу їжу та напої усім охочим.

Перони заповнені дорослими, дітьми, найціннішим вантажем – домашніми улюбленцями  і валізами.  Поцілунки на прощання рвуть тут душу, але і  вселяють надію, що любов переможе.

Читайте також: Емоції на кордоні: як українці рятуються від війни

А ще на вокзалі є піаніно і для вимушених переселенців та біженців – тих, хто вирушить прямувати далі, за кордон, грають небайдужі. Вірять, прекрасне дарує надію.

Посадка на поїзди, зокрема до польського Пшемисля, відбувається організовано. Усім, кому потрібна допомога, її надають – і волонтери, і правоохоронці.

Читайте також: Рейси у мирне життя: поїзди везуть українських біженців до Польщі

Крім того, місто забезпечує перевезення тимчасово переміщених осіб від вокзалів до кордону з Польщею автобусами.

За інформацією міськради, до Львова щодня прибувають десятки тисяч людей. Місто надає усю необхідну допомогу постраждалим від військових дій агресора: задіяло 440 установ культури і освіти та 85 релігійних організацій, щоб надати людям прихисток. 

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент рф путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська одночасно перетнули українські кордони з півночі, сходу та Криму. Вони руйнують міста, вбивають мирне населення, обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети потрапляють до житлових будинків українців.

В Україні запроваджено військовий стан та оголошено загальну мобілізацію.

Фото: Альона Николаєвич, Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-