В Україні створили Координаційний штаб з питань поводження з полоненими

В Україні створили Координаційний штаб з питань поводження з полоненими

Укрінформ
Кабінет Міністрів у п'ятницю, 11 березня, створив Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими.

Про це повідомив Президент Володимир Зеленський у відеозверненні, передає кореспондент Укрінформу.

"Кількість полонених окупантів сягнула вже такого рівня, що це питання не можна залишати тим структурам, які були в нас до війни. Тому сьогодні Кабінет Міністрів України утворив Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими. Тисячі солдатів ворога, які були захоплені чи здалися, отримують від нашої держави таке ставлення, якого вимагають міжнародні конвенції. Але їх так багато, що потрібна спеціальна структура, яка займатиметься усіма повʼязаними питаннями", - сказав глава держави.

Він нагадав, що кількість убитих російських військових на території України вже перевищує 12 тисяч, а поранених загарбників - у рази більше.

“Ми не кликали сюди жодного з них. І повторюємо кожному з окупантів: ви ще можете врятуватися. Будь-якої миті. Просто складіть зброю та йдіть із нашої землі до себе додому”, - заявив Президент.

Він укотре російською звернувся до російських матерів - передусім до матерів солдатів-строковиків.

“Не отдавайте своих детей на войну на чужой земле. Не верьте обещаниям, что их отправят просто куда-то на учения или просто куда-то в небоевые условия. Проверяйте, где ваш сын. И если у вас появляется хоть малейшее подозрение, что вашего сына могут отправить воевать против Украины, действуйте немедленно. Не отдавайте своего сына на смерть или в плен. Украина никогда не хотела этой чудовищной войны. И не хочет. Но будет защищаться столько, сколько придётся”, - заявив глава Української держави.

24 лютого російський президент путін оголосив про початок вторгнення до України. Російські війська одночасно перетнули українські кордони з півночі, сходу та з Криму. Вони руйнують міста, вбивають мирне населення, обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, житлові будинки.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-