Ситуація з можливим нападом Білорусі небезпечна, але ЗСУ готові дати відсіч – Данілов

Ситуація з можливим нападом Білорусі небезпечна, але ЗСУ готові дати відсіч – Данілов

Укрінформ
Ситуація з можливим нападом Білорусі на Україну є небезпечною, але українські військові готові до розвитку такого сценарію та готові давати відсіч.

Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов в ефірі телеканалу "Рада", передає кореспондент Укрінформу.

"Ми тримаємо ситуацію на контролі. Розуміємо, що це небезпечна для нас ситуація, якщо Білорусь приєднається до рашистів. Але до цього ми також будемо готові. Я попереджаю усіх білорусів – краще лишатися дома, ніж відправлятися додому "в грузах 200" так, як це робить велика кількість російських солдатів", - сказав Данілов.

Він додав, що в Україні розуміють, яка наразі ситуацію відбувається в білорусі, а тому наша країна "стримується", щоб не провокувати її на відкриту агресію. 

"Ми розуміємо, що відбувається. Розуміємо ту кількість літаків, які відправляються з білоруських аеродромів, ми думаємо, що сам керівник, який зараз називає себе керівником Білорусі (Лукашенко – ред), до цього не дійде, але якщо він зробить хоч один крок, хоч один вояк його перетне наш кордон – ми відразу будемо давати відсіч", - наголосив секретар РНБО.

Як повідомлялося, російські літаки здійснили удар по населеному пункту Копані в білорусі, залетівши з території України. Заліт двох літаків із сусідньої держави фіксували прикордонні наряди на ділянці відділу "Дубровиця" у Рівненській області.

За даними командування Повітряних сил ЗСУ, крім Копані, в білорусі росіяни атакували ще два населені пункти – Бухличі та Верхній Теребежів (республіка білорусь). У Центрі стратегічних комунікацій заявили, що Білорусь може почати напад на Україну о 21:00 11 березня

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-