Немає жодних доказів розробки Україною біологічної зброї – Британія в ООН

Немає жодних доказів розробки Україною біологічної зброї – Британія в ООН

Укрінформ
Заяви росії про нібито розробку Україною забороненої біологічної зброї – брехливі й нічим не підтверджені.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це під час засідання Ради Безпеки ООН заявила постійна представниця Великої Британії при Організації Барбара Вудворд.

"Росія внесла до Ради Безпеки кілька неймовірних, абсолютно необґрунтованих та безвідповідальних теорій змови. Скажу дипломатично: це повний нонсенс. Не існує навіть крихти достовірних доказів того, що Україна має програму біологічної зброї", – сказала Вудвард.

Вона нагадала, що Україна – держава-учасниця Конвенції про заборону біологічної та токсичної зброї й належно виконує свої зобов’язання.

"Дослідницькі об’єкти – установи, створені для протидії загрозам громадському здоров’ю. Доповідачі ООН сьогодні підтвердили це. Це (заяви росії про нібито розробку біозброї – ред.) – ще одна брехня у російській дезінформаційній кампанії", – наголосила дипломат.

Вона додала, що Рада Безпеки ООН "засідає не для того, аби слугувати аудиторією для російської внутрішньої пропаганди". "Ми не маємо дозволяти Росії зловживати її місцем постійного члена Радбезу ООН для поширення дезінформації та брехні й викривлення призначення Ради Безпеки", – підсумувала Вудвард.

Як повідомлялося, Росія скликала 11 березня Раду Безпеки ООН для поширення фейків з приводу "військово-біологічної діяльності США на території України".

Раніше на цьому засіданні РБ ООН постійна представниця США при ООН Лінда Томас Грінфілд заявила, що Сполучені Штати серйозно занепокоєні можливістю застосування російськими силами хімічної/бактеріологічної зброї в Україні для проведення операції "під чужим прапором" або підтримки тактичних бойових операцій на українській території.

Фото: @BWoodward_UN

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-