Гарріс – у Варшаві: рф заплатить високу ціну за агресію в Україні

Гарріс – у Варшаві: рф заплатить високу ціну за агресію в Україні

Укрінформ
Росію чекають важкі наслідки за агресивні дії в Україні.

На цьому наголосила віцепрезидент США Камала Гарріс у Варшаві під час зустрічі з главою польського уряду Матеушем Моравецьким, передає власний кореспондент Укрінформу.

“Без сумніву, що ми маємо спільний погляд на багато тем, особливо що стосується України. Ми готові захищати принципи, які є важливими для нас, як країн НАТО, зокрема суверенітет і територіальну цілісність”, - підкреслила Гарріс.

Вона наголосила, що Вашингтон продовжуватиме підтримуватиме регіон східної Європи й Україну, зокрема “у питаннях безпеки й гуманітарної допомоги”.

“Треба зробити усе можливе, аби бути переконаними, що росія заплатить високу ціну і нестиме важкі наслідки за свої агресивні дії”,- підкреслила віцепрезидент США.

Своєю чергою Моравецький наголосив на важливості зміцнення східного флангу НАТО у світлі агресії росії в Україні. Він зазначив, що під час переговорів з віцепрезидентом США акцентується увага на збереженні суверенітету й територіальної цілісності України, оскільки українці боряться також за свободу усієї Європи.

Він подякував США за рішення щодо запровадження ембарго на російський газ і нафту, продаж яких допомагає росії нарощувати військовий потенціал.

Із 24 лютого в Україні триває війна з російськими загарбниками.

Фото: Saul Loeb/Pool Photo

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-