Міноборони рф визнало, що в Україні воюють і потрапляють у полон солдати-строковики

Міноборони рф визнало, що в Україні воюють і потрапляють у полон солдати-строковики

Укрінформ
Міністерство оборони рф визнало, що в Україні воюють, а також потрапляють у полон російські солдати-строковики.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Інтерфакс з посиланням на представника міноборони рф ігоря конашенкова.

При цьому російське відомство заявило, що виявилися лише «кілька фактів» цього. "Практично всі такі військовослужбовці вже виведені на територію росії", - додав конашенков.

Він також визнав потрапляння в полон «ряду військовослужбовців, у тому числі строкової служби». Услід конашенков пообіцяв, що буде вжито «вичерпних заходів з недопущення направлення військовослужбовців строкової служби в райони бойових дій та звільнення захоплених військовослужбовців».

Пізніше прессекретар кремля дмитро пєсков заявив, що «до всіх командирів підрозділів зс (росії – ред.) було доведено вказівку категорично виключити залучення військовослужбовців строкової служби для виконання будь-яких завдань на території України». Одночасно до головної військової прокуратури рф нібито «направлені матеріали для правової оцінки дій та покарання посадових осіб, відповідальних за невиконання цієї вказівки».

Можна припустити, що такими заходами російська влада намагається терміново нівелювати негативний ефект від численних фото та відео зовсім молодих російських солдатів-строковиків, захоплених у полон воїнами ЗСУ.

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію.

Україна офіційно направила позов проти російської федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-