Кожен російський солдат має знати, що буде покараний за злочини в Україні – Стефанішина

Кожен російський солдат має знати, що буде покараний за злочини в Україні – Стефанішина

Укрінформ
Кожний російський солдат буде покараний за скоєні в Україні злочини якщо не зараз на українській землі, то точно у Міжнародному суді в Гаазі.

Про це заявила віцепрем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина в ефірі телемарафону «UAРазом», повідомляє кореспондент Укрінформу.

Вона зазначила, що на окупованих російськими загарбниками територіях відбувається мародерство, гвалтування, вбивство цивільного населення. За словами Стефанішиної, вона сьогодні привернула особливу увагу Міжнародного Комітету Червоного Хреста, який є гарантом дотримання Женевських конвенцій, що він зобов’язаний фіксувати всі злочини проти цивільного населення.

«Ми сьогодні працюємо над тим, щоб акумулювати цю інформацію, надавати її Раді ООН з прав людини, накопичувати ці докази і забезпечувати те, щоб кожний російський солдат знав, що українська влада бачить і знає про ці злочини, і кожний з них буде покараний якщо не зараз на українській землі, то точно в Гаазі», - сказала віцепрем’єр.

На її переконання, те, що коять російські окупанти в Україні, це «терористична діяльність, це геноцид».

24 лютого президент рф путін оголосив про початок вторгнення в Україну. В Україні запроваджено воєнний стан, оголошено загальну мобілізацію. Країна-агресор, зокрема, завдає авіа та ракетних ударів по житлових кварталах та цивільній інфраструктурі українських міст.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-