Прокуратура кваліфікувала як екоцид захоплення росією ЧАЕС та ЗАЕС

Прокуратура кваліфікувала як екоцид захоплення росією ЧАЕС та ЗАЕС

Укрінформ
Офіс генерального прокурора розпочав кримінальне провадження щодо екоциду після захоплення росією Чорнобильської та Запорізької атомних електростанцій.

Про це заявила генпрокурор Ірина Венедіктова на пресконференції щодо злочинів РФ проти України, передає кореспондент Укрінформу.

Зокрема, Венедіктова акцентувала на захопленні Чорнобильської та Запорізької АЕС, що несло в собі загрозу ядерного вибуху.

«Це могла би бути друга Чорнобильська катастрофа, але з десятикратно гіршими наслідками. Російське населення також би постраждало, але це здалося незначним для агресора», - підкреслила вона.

Венедіктова наголосила, що прокуратура вже розпочала справу стосовно екоциду, а також документує та розслідує всі воєнні злочини.

Як повідомлялося, ЗАЕС перебуває під контролем російської армії з 4 березня. Чорнобильську зону ворог захопив 24 лютого, відтоді на атомній станції немає змоги змінити персонал.

24 лютого президент російської федерації володимир путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська одночасно перетнули українські кордони з півночі, сходу та Криму. Вони руйнують міста, вбивають мирне населення, обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети потрапляють до житлових будинків українців.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію. Збройні сили України за підтримки всього народу мужньо протистоять російській агресії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-