Авіаналіт на Маріуполь: ворог знищив пологовий будинок у центрі міста і лікарню

Авіаналіт на Маріуполь: ворог знищив пологовий будинок у центрі міста і лікарню

Фото, відео
Укрінформ
У Маріуполі під час нальоту російської авіації знищено пологовий будинок у центрі міста, лікарню, дитяче і терапевтичне відділення.

Як передає Укрінформ, про це голова Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко повідомив у Фейсбуці.

"Щойно російський пілот, який, напевно, не цурається називати себе людиною, знову натиснув на гачок, точно знаючи, куди поцілить бомба. Росіяни! Ви не лише перетнули межу неприпустимих стосунків між державами та народами. Ви перетнули межу людяності. Припиніть називати себе людьми!", - заявив Кириленко.

У Маріуполі поліція документує наслідки бомбардування пологового будинку і збирають докази для Міжнародного суду ООН, повідомляє поліція Донецької області у Фейсбуці.

«Сьогодні росіяни скинули авіабомбу в район лікарні та пологового будинку, де перебували мами з дітьми. Кількість загиблих і постраждалих встановлюється. Ще один удар прийшовся поблизу у центрі міста», - йдеться у повідомленні.

Вибухотехніки збирають речові докази для Міжнародного суду ООН. Попередня кваліфікація - ст.438 (порушення законів і звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

24 лютого президент путін оголосив про початок вторгнення до України. Російські війська одночасно перетнули українські кордони з півночі, сходу та з Криму. Вони руйнують міста, вбивають мирне населення, обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають у житлові будинки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-