У Раді Європи засуджують агресію росії проти України

У Раді Європи засуджують агресію росії проти України

Заява
Укрінформ
У Раді Європи виступили із спільною заявою щодо агресії росії проти України.

Як передає Укрінформ, текст заяви розміщено на офіційному сайті Ради Європи.

“Ми рішуче засуджуємо неспровоковану агресивність російської федерації проти України - нічим не виправданий військовий напад однієї країни - члена Ради Європи на інший уряд-член. Ми підтверджуємо, що непохитно підтримуємо незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України в межах її міжнародно визнаних кордонів”, - йдеться у спільній заяві міністра закордонних справ Італії та голови Комітету міністрів Ради Європи Луїджі Ді Майо, голови Парламентської асамблеї Ради Європи Тіні Кокса та Генерального секретаря Ради Європи Марії Пейчинович-Буріч.

Лідери Ради Європи закликали росію виконати попередні заходи, запропоновані рішеннями Європейського суду з прав людини від 1 та 4 березня 2022 року.

“Необхідно дотримуватися та гарантувати право людини на життя. У зв'язку з цим ми закликаємо росію утриматися від військових нападів на цивільних осіб та цивільні об'єкти, забезпечити безпеку медичних установ, персоналу та машин швидкої допомоги, гарантувати безперешкодний доступ цивільного населення до безпечних шляхів евакуації, медичної допомоги, продовольства та інших життєво необхідних засобів, а також забезпечити оперативну та безперешкодну доставку гуманітарної допомоги та пересування співробітників гуманітарних організацій”, - йдеться у заяві.

“Ми ще раз закликаємо російську федерацію припинити агресію, повернутися на шлях дипломатії та підтвердити свою повну відданість європейським цінностям. Ми продовжуватимемо шанобливо стежити за ситуацією і, як і раніше, маємо намір вживати додаткових заходів”, - заявили лідери Ради Європи.

Як повідомляв Укрінформ, Комітет міністрів Ради Європи ухвалив рішення призупинити представницькі права росії у Комітеті міністрів, а також у Парламентській асамблеї РЄ з негайним набуттям чинності цим рішенням, прийнятим через збройний напад рф на Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-