В ООН назвали цифри жертв серед цивільного населення України

В ООН назвали цифри жертв серед цивільного населення України

Укрінформ
Управління Верховного комісара ООН з прав людини станом на 7 березня зафіксувало від початку вторгнення росії в Україну 1335 жертв серед цивільного населення країни, з яких загинуло 474 особи та 861 поранено.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на вебсторінці Управління Верховного комісара.

Серед убитих - 97 чоловіків, 54 жінки, 8 хлопчиків та 4 дівчинки, а також 17 дітей та 294 дорослих, стать яких поки що невідома.

Поранено 861 особу (76 чоловіків, 55 жінок, 11 дівчат і 3 хлопчики, а також 30 дітей та 686 дорослих, стать яких поки що невідома).

У Донецькій та Луганській областях убито 96 і поранено 449 осіб.

На території «Л/ДНР» - 136 жертв (24 убитих та 112 поранених).

У решті регіонів України (місто Київ, Черкаська, Чернігівська, Харківська, Херсонська, Київська, Миколаївська, Одеська, Сумська, Запорізька та Житомирська області) зафіксовано 790 жертв (378 убитих та 412 поранених).

Зазначається, що більшість смертей та поранень спричинені застосуванням вибухових речовин із великою площею враження, зокрема обстрілами з важкої артилерії та реактивними системами залпового вогню, а також ракетними та повітряними ударами.

В ООН вважають, що реальні цифри жертв значно вищі, оскільки отримання інформації з деяких місць, де тривають бої, ускладнене. Це стосується, зокрема, міст Волноваха, Маріуполь, Ізюм, де, за деякими даними, є сотні жертв серед цивільного населення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-