Загарбники обстріляли з «Градів» конвой із гуманітарною допомогою для Маріуполя

Загарбники обстріляли з «Градів» конвой із гуманітарною допомогою для Маріуполя

Відео
Укрінформ
Конвой з гуманітарною допомогою, який прямував у Маріуполь, російські військові обстріляли з "Градів".

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко.

"Потрапили під прицільний обстріл російських окупантів з "Градів". Всі живі – вантаж не постраждав. Вантаж рухається на безпечну стоянку», - підкреслив Андрющенко.

За його словами, сьогодні ж відбулося бомбування офісу Червоного хреста. І на його думку, це не збіг. «Місце прибуття гумконвою свідомо було засекречене. Тому окупанти цілком логічно вирішили, що він поїде на склади Червоного Хреста. Тому й така ціль», - підкреслив радник міського голови.

Він уточнив, що над проведенням гуманітарної допомоги у місто працює велика команда, від глави Донецької ОВА та мера до людей на місцях, які ведуть його в обхід окупантів.

"На жаль, наша підірвана інфраструктура ускладнює рух. Але ми не втрачаємо надії", — написав Андрющенко.

Раніше віцепрем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук повідомила, що спроби вивезти людей з Маріуполя Донецької області знову виявилися марними. Крім того, третій день український гуманітарний вантаж обстрілюють російські загарбники.

Вона додала, що 9 березня українська сторона вкотре звертатиметься до російської з вимогою відкрити коридор з Маріуполя до Запоріжжя. За словами урядовця, 90 тонн вантажу, в тому числі вода, медикаменти та продукти, Україна намагається доставити мешканцям Маріуполя.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-