Російські загарбники пошкодили 61 лікарню в Україні

Російські загарбники пошкодили 61 лікарню в Україні

Укрінформ
Через дії російських загарбників виведено з ладу 61 лікарню в Україні.

Про це в телеефірі заявив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко, передає кореспондент Укрінформу.

"Через дії російського агресора уже виведено з ладу 61 лікарню. Не скажу що зараз всі ці лікарні не працюють, оскільки ми паралельно з тим, як їх виводять, завдяки активній роботі комунальних служб ДСНС, які допомагають медикам, також самим медпрацівникам, лікарні не зупиняються, продовжують працювати. Однак є лікарні, в яких пошкоджені вікна, які були обстріляні, як у Волновасі, де приймальне відділення, яке було відкрите в цьому році, знищено вщент. Наскільки розумію, терористів дратує та якість медичних закладів, до якої ми їх приводимо за останні два роки", - сказав Ляшко.

За його словами, під час обстрілів знищується новітнє медобладнання, поставлене за останні два роки.

Глава МОЗ нагадав, що дії загарбників є порушенням Женевської конвенції, згідно з якою під час військових дій заборонено обстрілювати заклади охорони здоров'я.

Водночас, за словами Ляшка, зараз утруднена поставка ліків на окуповані території, оскільки російські терористи не пропускають гуманітарні вантажі і обстрілюють їх. Зокрема, зараз неможливо доставити медикаменти до Маріуполя.

Міністр наголосив, що Україна інформує ВООЗ щодо кожного факту порушення окупантами Женевської конвенції та недопуску гуманітарних конвоїв.

"Там, де у нас є доступ, де ми можемо приїхати, у нас проблем з лікарськими препаратами, медичними виробами немає. У нас ідуть централізовані закупівлі, централізовані поставки, допомагають країни-партнери, які надають лікарські засоби у вигляді гуманітарної допомоги", - повідомив Ляшко.

Він додав, що там, де це можливо, тяжкохворих вивозять із зон бойових дій у західні регіони, де організовані пункти, які забезпечують лікування зокрема, онкохворих, пацієнтів, які потребують діалізу. У МОЗ створена комісія, яка опрацьовує кожен такий випадок, і у разі неможливості надання такої меддопомоги в Україні пацієнтів, передусім дітей, перенаправляють в інші країни для лікування.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент путін оголосив про початок вторгнення до України. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-