Літера «Z на російських танках означає «звірі» - Кислиця в РБ ООН

Літера «Z на російських танках означає «звірі» - Кислиця в РБ ООН

Укрінформ
Літера «Z», якою російські війська позначають свою військову техніку в Україні, означає «звірі».

Про це постійний представник України при ООН Сергій Кислиця заявив у понеділок під час засідання Ради Безпеки ООН щодо гуманітарної ситуації в Україні.

Як передає кореспондент Укрінформу у Нью-Йорку, постпред також нагадав, що в Заксенхаузені в нацистській Німеччині було збудовано блок знищення з крематорієм, а також газовою камерою. Есесівці цинічно називали його «Станція Z».

Росія продовжує цинічно нехтувати нормами міжнародного гуманітарного права, наголосив Кислиця. російські війська блокують численні спроби української влади евакуювати мирне населення гуманітарними коридорами, відмовляють у доступі міжнародних організацій для надання допомоги найбільш постраждалим містам.

«Ще страшніше - російські війська відкривають вогонь по евакуйованих та машинах, обстрілюють дороги, виділені для гуманітарних коридорів», - зазначив він.

Саме зараз, під час засідання Радбезу, додав постпред, «стався ще один жахливий приклад нехтування росією власних зобов’язань щодо гуманітарних коридорів». За наявною інформацією, росія зірвала досягнуті домовленості щодо гуманітарних коридорів на завтрашній день.

За даними Міністерства освіти, зруйновано або пошкоджено понад 211 українських шкіл. Тисячі дітей позбавлені права на освіту.

За даними МОЗ України, станом на 6 березня зруйновано 34 лікарні. Враховуючи загрозу бомбардувань та обстрілів, лікарні та пологові відділення переселили пацієнтів у підвали.

російські окупанти вбивають українських дітей - свідомо й цинічно, зазначив Кислиця. Уже вбито щонайменше 38 дітей. Понад 70 - отримали тяжкі поранення.

Попри ворожі атаки, підкреслив постпред, усі системи, що забезпечують належне функціонування держави, неушкоджені.

Мінсоцполітики та Пенсійний фонд виплатили всі пенсії майже 13 мільйонам пенсіонерів в Україні. Уряд підготував програму допомоги всім українцям, котрі втратили роботу внаслідок війни.

Президент рф путін 24 лютого розпочав масштабне вторгнення в Україну. російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет. Триває дванадцята доба боротьби з агресором.

Україна офіційно направила позов проти російської федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-